Under årsmøtet i Norsk Amatørteaterforbund i Trondheim sist helg, ble Elin Støa takket av med mange gode ord etter å ha sittet i styret i forbundet i hele 16 år.

– Alltid entusiastisk, alltid konstruktiv

Den alltid entusiastiske og alltid konstruktive damen – for å bruke generalsekretær Helen Hansens egne ord – har hele syv ganger blitt gjenvalgt til styret i foreningen, som er paraplyorganisasjonen til hele 112 teaterlag fordelt over hele landet.

Noe som ikke kan tolkes på annen måte enn at damen fra Hokksund har hatt de andre teaterlagenes fulle tillit i alle disse årene.

Aktiv i Hokksund By Teater

Blant disse 112 finner du også Hokksund By Teater, hvor Elin har vært aktiv i en årrekke med en rekke forskjellige roller i teateroppsetninger.

Noen av Elin Støas mange roller ved Hokksund By Teaters oppsetninger.
Foto: PRIVAT

Generalsekretær Helen Hansen hadde sørget for avskjedspresang i form av en håndlaget glassvase og Elin kvitterte på årsmøtet med å ønske organisasjonen lykke til videre.

Flere internasjonale teaterfestivaler

I en oppsummering på forbundets nettsider, ramses det opp en rekke internasjonale teaterfestivaler hun og Hokksund By Teater har deltatt på – med forbehold om at den kanskje ikke er komplett:

  • Teater Na Zabradli i Praha, Tjekkia,
  • Neata teaterfestivalen 2014, i Porvoo, Finland,
  • Teaterfestival i Mostar, Bosnia Herzegovinia,
  • NoBa 2015 – Nordisk-baltisk teaterfestival i Thisted, Danmark,
  • Festival of Amateur Theaters from Small and Average Towns of Russia i Pokhvinesvo, Samara-regionen i Russland
Generalsekretær Helen Hansen i NATF (t.v.) takker av Elin Støa etter hele 16 år i styret i forbundet.
Foto: NATF

Sang og teater

At damen har mange talenter ut over styreverv og som aktiv på «de skrå bredder», er denne videoen som ble tatt opp fra Simoas bredder i 2011 et levende bevis på. Kamera og redigering ved Herold Rasmussen.

Og motto for sangen er: Elsk meg mest – når jeg fortjener det minst – for da trenger jeg det mest!

EP2022-05007