Svindelmelding med lokketilbud hos Power florerer. – Slett SMS-en og ikke oppgi betalingsinformasjon, oppfordrer elektronikkjeden i en pressemelding.

Har du mottatt en melding med tilbud på Iphone 13? Da gjør du lurt i å slette den. De siste dagene har Power mottatt en jevn strøm av kunder som ønsker seg billig Iphone. Senderen av meldingen utgir seg for å være elektronikkjeden, og frister med et tilbud på Iphone 13 til 3500 kroner.

Slik ser SMS-en som utgir seg for å være sendt fra Power ut.
Foto: POWER

Klassisk SMS-svindel

– Dette er klassisk SMS-svindel der avsender utgir seg for å være kjente norske forhandlere og lurer privatpersoner for pengesummer, forklarer Monica Iren Fasting, Nordisk PR- og kommunikasjonssjef i Power.

Monica Iren Fasting, Nordisk PR- og kommunikasjonssjef i Power.
Foto: POWER

Hun forteller at SMS-en inneholder et lagertømmingstilbud med en lenke der man blir bedt om betalingsinformasjon.

Dårlig norsk språk

Som i mange andre svindelforsøk, er dårlig språk gjerne en gjenganger. Som i dette tilfellet hvor det står: «LAGERET MÅ VÆRE TOM» – og bokstaven T mangler i slutten.

– Dessverre har vi også hørt om kunder som har tapt store pengesummer på dette, og derfor vil vi nå be kundene våre om å ikke trykke på disse lenkene, og aller helst slette SMS-en.

LES OGSÅ:
Frykter salg av piratvarer under Black Week

Vær kritisk til avsender

Fasting forteller at Power-merkevaren er blitt misbrukt i slik svindel tidligere, og at de derfor informerer kundene om hva man bør være ekstra obs på i Facebook-konkurranser, eposter og på SMS på sine nettsider.

– SMS-svindel er dessverre noe vi har opplevd før, og det er like fortvilende for kundene våre som for oss. Et godt råd er å sjekke lenkene nøye og være kritisk. Hvis de ser suspekte ut, språket er dårlig og tilbudet er for godt til å være sant, så er det som regel det – selv om vi er kjent for å lave priser.

– Og er du i tvil, så ta kontakt med vår kundeservice eller en av våre butikker for å sjekke om tilbudet er reelt, oppfordrer hun.

Her er Powers sjekkliste:

  • Sjekk alltid både avsenderadressen og innholdet før du klikker deg videre. Telefonnummre med landskode som ikke er norsk og mailadresser som ser litt merkelige ut.
  • Våre nyhetsbrev, sms’er og sosiale medier-poster kommer fra Power Norge.
  • Ikke legg igjen bankkortinformasjon.
  • Selv om vi har lave priser, så selger vi dessverre ikke TVer, Iphoner og annen elektronikk til 5 kroner. Vi sender heller ikke ut tilbud om dette.
  • Facebook: Det kan være vanskelig å skille mellom vår profil og en falsk profil. Ofte er det innlegg som lokker med at man kan vinne noe. Dersom profilen har veldig lite innhold og få følgere, er det ikke oss. Se etter det blå merket på Facebook-profilen, denne bekrefter at kontoen er ekte.
LES OGSÅ:
- Ni av ti har blitt forsøkt svindlet via telefon, tekstmelding eller e-post

EP2022-07014