Eagles-jentene fra Eiker på plass i Sankt Petersburg

EM i cheerleading finner sted i Sibur Arena i Sankt Petersburg i Russland, fredag 28. til søndag 30. juni 2019.
Norgesmestrene ECT (Eiker Cheerleading Team) Eagles er representert med 19 jenter i alderen 13 til 19 år i klassen Junior Dance Elite.

Jentene i ECT Eagles Junior Dance Elite er klare for avreise fra Hokksund til EM i Sankt Petersburg.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Onsdag morgen tok 19 cheerleadere og deres støtteapparat fatt på første etappe på turen til Russland og EM i Sankt Petersburg.

Start på lørdag

Allerede lørdag klokka elleve lokal tid, klokka ti norsk tid, må de nitten jentene fra ECT Eagles Junior Dance Elite være på plass på matta i Sibur Arena, for å ta fatt på oppgaven å – forhåpentligvis – bringe nok et gjevt trofe hjem til premiehylla i Hokksund.

Sibur Arena i Sankt Petersburg, hvor EM i cheerleading finner sted førstkommende helg.
Foto: visit-petersburg.ru

Vi møtte Cecilie Westheim, ei av trenerne, kort før avreise. Hun kunne fortelle en hel del om de lagene jentene fra Eiker nå skulle møte.

Sterke konkurrenter

– Det er mange sterke lag å konkurrere mot, og også noen norske, men blant favorittene finner vi land som Finland, Slovenia og arrangørlandet Russland, forteller hun.

Dette legger imidlertid ingen demper på entusiasmen blant lagets jenter, den yngste 13- og den eldste 17 år, i det de gjør klar for bussturen til Gardermoen med pappa´n til den andre treneren som skal være med – Maren Sollie – bak rattet.

LES OGSÅ:
HOKKSUND:
Bilbrann ved Eiker senter - Porsche fullstendig utbrent
Jentene er straks klar for avreise til Gardermoen, og flyreise til neste stopp – Helsinki, Finland
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Sponsorinntekter er viktig

– Det gjelder å holde kostnadene nede, kan Lotte Vestengen, fortelle. Hun deler oppgaven som oppmann med Hege Del Poso under turen, og forteller om et omfattende arbeid med å skaffe sponsorer, som etter hvert har bidratt med alt fra klær til busstransport til Gardermoen.

For anledningen er da også jentene iført i kledelige og sponsede antrekk, som ikke levner minste tvil om verken hvor jentene kommer fra – eller hva de heter.

Badeland og shopping på programmet

– Sikkert praktisk med likt antrekk når dere farter rundt på alle museene i byen, slik at dere ikke kommer bort fra hverandre, prøvde jeg meg, og nevnte Vinterpalasset og Militærhistorisk museum i samme åndedrag.

DLT, St. Petersburgs eldste shoppingsenter, kan trekke linjene tilbake til 1908. Senteret er kjent for sitt omfattende vareutvalg av kjente merkevarer fordelt på senterets fem etasjer.
Foto: visit-petersburg.ru

Jeg ble imidlertid raskt korrigert, for her var det shopping i det historiske shoppingsenteret DLT og turer til badeparken Piterland som sto på timeplanen, så mine forslag til fritidsbeskjeftigelser ble høflig avvist som helt uinteressante blant tenåringsjentene.

Lang tid med planlegging

– Allerede få dager etter at NM-seieren var på plass i Melsomvik i mars og turen til EM var sikret, begynte planleggingen og forberedelsene til selve turen, kunne Westheim fortelle.

LES OGSÅ:
Hokksund: Nå er s-en på plass på skiltet til vaksineringslokalet

– Først måtte alle pass samles inn, slik at vi fikk sendt visumsøknadene til Russland. Den prosessen tok fire uker, og deretter var det på tide å bestille flybillettene til Helsinki, forteller hun.

Reise med buss, fly og tog

Og logistikken måtte på plass i alle ledd, siden transporten fra Finland til Russland skjer med tog. Før det igjen er på tide å sette seg på nok en buss, som utgjør siste etappe før reisens mål – St. Petersburg og Europamesterskapet i cheerleading.

Mamma Gro Anita Isachsen og bestemor Reidun Bakke Gregersen er på plass for å se datter og barnebarn, Dina Isachsen vel avsted.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

På middag med mor og far

På lørdag braker det altså løs med innledende runder, men dagen før er imidlertid satt av til en felles middag med foreldre og foresatte, som har tatt turen fra Norge for å se sine håpefulle konkurrere med flere av Europas beste cheerleadere.

Hva skjer på lørdag og søndag?

Her vil du etter hvert finne resultatlistene fra EM i cheerleading i Sankt Petersburg…>