11.5 C
Hokksund
onsdag, 04. oktober 2023
Tipstelefon (også sms): 920 41 122
- ANNONSE -
Hjem Transport & kommunikasjon E134 mellom Mjøndalen og Langebru stengt i tre døgn mellom 5. og...
Arbeider med utvidelse av E134 forbi Steinberg i en tidlig fase.
Foto: KJELL WOLD / STATENS VEGVESEN

E134 mellom Mjøndalen og Langebru stengt i tre døgn mellom 5. og 8. juni
  • oppdatert

E134 mellom Mjøndalen og Langebru ved Hokksund blir stengt i nærmere tre døgn til helgen – fra fredag 5. juni klokken 09 til mandag 8. juni klokken 05, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

Det skjer på grunn av omfattende arbeider med midtrekkverk, siderekkverk, asfaltering og montering av lysmaster på den om lag 7,5 kilometer lange strekningen fra Mjøndalen til Langebru.

Helgestengingen 5. til 8. juni er nødvendig for å få vegen ferdig til åpning en måned senere, i begynnelsen av juli 2020. Kommende helg skal det jobbes døgnet rundt, det fører også til betydelige nattarbeider som kan være noe støyende

Omkjøring på fylkesvegen

Under stengehelgen blir det omkjøring via fv. 283 på nordsiden av Drammenselva mellom Krokstadelva og Hokksund.

Enveistrafikk fredag og søndag

I rushtrafikken fredag ettermiddag og søndag ettermiddag vil det imidlertid bli åpnet for noe enveistrafikk for å ta av for det største trafikktrykket.

Noen timer fredag ettermiddag 5. juni blir det åpnet for enveistrafikk mot Hokksund, mens det søndag ettermiddag 7. juni i noen timer blir åpnet for enveistrafikk retning Mjøndalen.

LES OGSÅ:
MJØNDALEN:
To tilfeller av ruskjøring med ti minutters mellomrom

Nattarbeider

Veistengingen på E134 i Eiker 5. til 8. juni er blitt behørig skiltet i god tid i forveien. Statens vegvesen og entreprenøren beklager de ulemper dette kan påføre trafikantene og nærmeste naboer, men veistengingen er helt nødvendig for å bli ferdig til planlagt åpning av ny E134 i begynnelsen av juli.

Ferdig 5 måneder før planen

Trafikksikkerhetstiltakene med midtrekkverk og vegbelysning mellom Mjøndalen og Langebru er likevel ferdig fem måneder tidligere enn opprinnelig beregnet.