Politiet rykket ved 22.30-tiden ut til mulig promillekjøring i Hokksund, hvor to mann etter hvert endte i arrest etter å ha forulempet og hindret polititjenestemennene.

Under promillegrensen

Det var ved Langebru utenfor Hokksund at tildragelsen fant sted. I det som i utgangspunktet var en utrykning til en mulig promillekjøring, viste det seg at den kvinnelige bilføreren hadde en promille som lå under den laveste grenseverdien på 0,2 promille.

Dro politimann i skjegget

To menn i den samme bilen satte seg imidlertid opp mot polititjenestemennene, sto det å lese i twittermeldingen fra Sør-Øst politidistrikt klokken 01.15 i natt. Den ene begynte å komme med trusler, dyttet og dro den ene politimannen i skjegget.

Den andre mannen prøvde på forskjellige måter å hindre politiet i jobben sin.

Pågrepet og arrestert

Dette medførte i sin tur at de to mennene i 30-årene ble pågrepet og satt i arrest.

Vertikalfoto: GOOGLE EARTH
Å FORULEMPE OFFENTLIG TJENESTEMANN
Straffeloven 2005 § 156 bestemmer at den som hindrer en offentlig tjenestemann i å utføre en tjenestehandling, for eksempel ved å nekte adgang til steder hvor tjenestemannen har berettiget tilgang straffes med bot eller fengsel inntil seks måneder.

LES OGSÅ:
KONGSBERG:
Trafikkulykke med bil og MC involvert på Sandsværveien

Den som ved skjellsord eller annen utilbørlig adferd forulemper en offentlig tjenestemann under eller på grunn av utførelsen av tjenesten, straffes med bot

Kilde: Lovdata