Politiet rykket ved 22.30-tiden ut til mulig promillekjøring i Hokksund, hvor to mann etter hvert endte i arrest etter å ha forulempet og hindret polititjenestemennene.

Under promillegrensen

Det var ved Langebru utenfor Hokksund at tildragelsen fant sted. I det som i utgangspunktet var en utrykning til en mulig promillekjøring, viste det seg at den kvinnelige bilføreren hadde en promille som lå under den laveste grenseverdien på 0,2 promille.

Dro politimann i skjegget

To menn i den samme bilen satte seg imidlertid opp mot polititjenestemennene, sto det å lese i twittermeldingen fra Sør-Øst politidistrikt klokken 01.15 i natt. Den ene begynte å komme med trusler, dyttet og dro den ene politimannen i skjegget.

Den andre mannen prøvde på forskjellige måter å hindre politiet i jobben sin.

Pågrepet og arrestert

Dette medførte i sin tur at de to mennene i 30-årene ble pågrepet og satt i arrest.

Vertikalfoto: GOOGLE EARTH
Å FORULEMPE OFFENTLIG TJENESTEMANN
Straffeloven 2005 § 156 bestemmer at den som hindrer en offentlig tjenestemann i å utføre en tjenestehandling, for eksempel ved å nekte adgang til steder hvor tjenestemannen har berettiget tilgang straffes med bot eller fengsel inntil seks måneder.

LES OGSÅ:
VESTFOSSEN:
Påstår at nabo kastet urin i forbindelse med gjerdestrid

Den som ved skjellsord eller annen utilbørlig adferd forulemper en offentlig tjenestemann under eller på grunn av utførelsen av tjenesten, straffes med bot

Kilde: Lovdata