Politiet meldte kort før klokka ett søndag ettermiddag om en noe særegen transport på E18 forbi Drammen.

Flaggstang på 10 meter

Politiet hadde motta meldinger fra flere andre trafikanter om en personbil som kjørte på E18 med en 10 meter lang flaggstang på taket.

Hadde vimpel bak

Flaggstanga hadde vel å merke vimpelen på i enden av stanga bak bilen. Men i dette tilfellet, med ei flaggstang som stakk hele 5,5 meter ut bak bilen, er det likevel langt i overkant av hva som kan transporteres langs vei – selv med merking.

Trygg Trafikk reagerer

Kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, Christoffer Solstad Steen, fikk nærmest hakeslepp da han så bildet av bilen, kan NRK fortelle:

– Det er jo veldig kreativt. For jeg kan ikke huske å ha sett dette før. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, men jeg skal prøve å holde meg seriøs. Dette er potensielt livsfarlig.

Hadde ikke mannen blitt stoppet av politiet, kunne det gått riktig galt, mener han.

LES OGSÅ:
KONGSBERG / HOSTVEDTMOEN:
Et forenklet forelegg med førerkortbeslag i 60-sonen

En fare også for fotgjengere

– Jeg regner ikke med at han bor på motorveien, så da antar jeg at han skulle inn på andre type veier. Med en så lang stang kunne han jo meid ned myke trafikanter. Det kjøretøyet blir jo så langt med den flaggstanga. Det ville nesten vært umulig å ikke ta med seg noe.

Som et spyd i trafikken

Drammens Tidende kan fortelle at transporten stakk hele to meter ut foran bilen og 5,5 meter bak, og nærmest fungerte som et spyd i trafikken.

Jørn Vegard Kaasa, operasjonsleder i politiet i Sørøst, forteller til DT at:

– Vi rykket ut, og fant ganske fort bilen vi var på utkikk etter. Det var ikke tvil om at vi hadde funnet den riktige bilen. Så vi la oss etter han, og fikk han til å kjøre inn til Kiwi i Kobbervikdalen.

LES OGSÅ:
VESTFOSSEN:
To menn ravet fulle rundt i gatene - den ene sitter nå i arresten

Førerkortet ble beslaglagt

Bilisten er en mann i slutten av 60-årene fra Tønsberg, og politiet beslagla førerkortet hans på stedet.

Skråfoto: GOOGLE STREET VIEW

 

Fra forskrift om bruk av kjøretøy

§ 3-4.Utstikkende gods, merking m.m.
1. Utstikkende gods:
a. For transporter med bredde inntil 2,55 meter inkludert gods, må godset ikke strekke seg mer enn 15 cm utenfor kjøretøyets sider uten tillatelse fra Statens vegvesen.

Tilsvarende gjelder for gods som stikker ut mer enn 1,00 meter foran kjøretøyet.(…)

3. Merking av gods som stikker ut i lengderetningen:
Gods som stikker ut foran kjøretøyet eller mer enn 1,00 meter bak kjøretøyet, skal være merket ytterst med en anordning som har avvekslende rød og hvit farge og fra alle sider har et synlig areal på minst 250 cm​2. Det røde materialet skal være lysreflekterende. Anordningen skal være plassert slik at den er godt synlig.

Kilde: Lovdata

2021-03051