Diego Armando Maradona døde av hjerteinfarkt i sitt hjem i byen Tigre i Buenos Aires-provinsen i Argentina, melder avisa Clarin som er den største avisa i Argentina.

Døde av hjerteinfarkt

«Diego Maradona er død, og han er allerede en legende» skriver avisa under bildet hvor han hever trofeet etter Argentinas seier i Fotball-VM i Mexico i1986, hvor Maradona selv spilte en sentral rolle.

Den argentinske fotballegenden døde av hjerteinfarkt etter å ha gjennomgått en operasjon etter hjerneblødning tidligere denne måneden. Operasjonen ble da betegnet som vellykket.

– Fotballens verden er i sorg

«Adiós Diego» skrev det prestisjetunge fotballmediet France Football i Frankrike med et bilde av Maradona i det argentinske landslaget. Avisa la deretter til: «Fotballens verden er i sorg.»

Portrettet av Diego Maradona pryder en vegg i Buenos Aires.
Foto: WALLY GOBETZ

«Guds hånd»

Maradona huskes trolig aller best for det som skjedde i kvartfinalen mot England, der han scoret begge Argentinas mål i 2-1-seieren. Det ene målet ble scoret, ifølge ham selv, med «Guds hånd» (han scoret med hånden uten at dommeren så det), og det andre målet kom etter at han hadde driblet seg gjennom hele Englands banehalvdel, og forbi det meste av laget. Englands Gary Lineker ble den gang VM-turneringens toppscorer med seks mål.

LES OGSÅ:
På lørdag braker det løs i Vestfossen

Tre dagers landesorg

Clarin forteller nå at den argentinske regjeringen har kommet med følgende uttalelse: «i anledning Diego Armando Maradonas død vil nasjonens president erklære tre dager med landesorg fra dags dato». Og det ble i tillegg annonsert at presidenten kansellerte sine planlagte aktiviteter for torsdag, i Santa Fe, og for fredag, i Chaco. Det er ikke utelukket at han deltar i begravelsene til verdensidolet.

Diego Armando Maradona vil trolig for alltid stå i historiebøkene som en av tidenes aller beste og mest profilerte fotballspillere.

HBO Sports laget i 2019 denne dokumentaren om Diego Maradona (2 t 10 min, engelsk tekst):