Borgar var på vei hjem fra butikken i Hokksund, da han ble skutt på åpen gate lille julaften, etter all sansynlighet av et skudd avfyrt av bror til avdødes enke.

Se også: Hokksund: Eldre mann funnet død – mistanke om drap

følge VG skal Andresen ha blitt skutt. Ambulansepersonell som ankom ved 19.30-tiden og som trodde det dreide seg om hjertestans, forsøkte å gi livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde. Andresen ble erklært død på stedet rundt 45 minutter senere.

Se også: Politiet etterlyser en bestemt bil i forbindelse med drapet i Hokksund

Mannen som nå er pågrepet i Sverige, siktet for drapet, nekter både straffskyld og å la seg utlevere til Norge ifølge VG.

Den 59 år gamle mannen som nå er siktet og pågrepet i Sverige, har fått oppnevnt John Chr. Elden som sin forsvarer. Han skriver følgende i en melding til Drammens Tidende:

– Hvorvidt han samtykker i overføring til Norge skal vi snakke om mandag. Jeg kan ikke gå inn på hans forklaring om saken før han har fått lov til å forklare seg til politiet med meg til stede mandag, men han nekter skyld for drapssiktelsen.

LES OGSÅ:
Drammen: Mann knivdrept i Kinogarasjen

Se også: Siktede etter Hokksund-drapet pågrepet i Arvika

Ifølge VG jobbet Andresen tidligere som ingeniør med styring av inneklima og sikkerhet i ulike firmaer. Han jobbet senest i ingeniørfirmaet GK før han pensjonerte seg.

Via sin bistandsadvokat Vibeke Bille, deler Andresens enke følgende ord om sin avdøde ektemann: «Min sjelevenn og klippen i livet mitt. Du var positiv, snill, hjelpsom, intelligent og hadde masse humor. Du var en følsom mann med empati for mennesker og dyr. Det smerter å miste deg».