Det blir 17. mai i Vestfossen i år også – bare annerledes

Eikerposten følger opp med flere detljer så snart mer informasjon foreligger

I år vil 17.mai-toget i Vestfossen komme hjem til deg, siden ikke alle kan samles for å markere nasjonaldagen på tradisjonelt vis. For i år er planen å arrangere det Majas Kulturservice og 17.mai-komiteen kaller «et mobilt 17. mai-tog» med veteranbiler og hornmusikk.

Samlende – men på avstand

– Vi ønsker å gjøre noe samlende selv om vi må ha avstand til hverandre i denne tide. På denne måten håper vi folk vil ta på seg bunad eller finstasen, pynte litt til i gata der de bor, gå ut å hilse oss når vi kommer og slenge ut et «hipp hurra» til alle i nabolaget, skriver 17. mai-komiteen og FAU ved Vestfossen barneskole i en pressemelding.

– Dette gjør vi for å gjøre noe hyggelig for både små og store», sier lederne av 17. mai-komiteen, Siri Asmyhr og Hilde Hovdenak.

Hornmusikken kommer i år også

– Alt er ikke på plass enda kan Marion Kristensen Jacobsen, som driver Majas Kulturservice, fortelle. Planen er å få til et musikalsk innslag, slik at folk langs ruta kan få høre «Ja, vi elsker» og «Gammel Jegermarsj» også under årets feiring.

LES OGSÅ:
Strenge smitteverntiltak iverksatt i hele Viken fylke

Nærmere planer kommer etter hvert

Dette mobile lille toget vil prøve å nå store deler av bygda og det jobbes på med å legge opp en rute slik at timeplan og rute kan nå ut til alle i god tid før 17. mai.

Med så mange veteranbiler som frekventerer Norsk Motorhistorisk Senter på Burud hvert år, bør det ikke være et stort problem å finne deltagere til årets 17. mai-tog i Vestfossen. (Arkivfoto)

– Hvis alt går etter planen vil det mobile toget starte kl. 11.30, men hvor lang tid det vil ta er ikke godt å si før ruta er kjørt opp.

Følg med videre på Facebook

– Den overordnede planen er lagt, men noen av detaljene er ikke helt klare enda. Vi oppfordrer derfor til at folk følger med på arrangementet som vil bli lagt ut på Facebook, og plakatene som kommer opp i slutten av måneden.

– På Facebook vil vi oppdatere fortløpende», sier Marion K. Jacobsen i Majas Kulturservice.

EIKERPOSTEN FØLGER OPP
Saken følges opp. Så følg med på våre sider etter hvert som nasjonaldagen nærmer seg – for mer informasjon om tid og sted.

 

LES OGSÅ:
Kollektivbransjen forventer langvarig nedgang på grunn av korona