-Vi trenger beskyttelse mot dem vi gir beskyttelse

Debattinnlegg og kommentarer på denne siden står helt og holdent for bidragsyterens regning, og representerer ikke nødvendigvis redaksjonens syn.• publisert
• oppdatert
Hovedbildet: Aasiya Noreen, mer kjent som Asia Bibi, har sittet åtte år i fengsel etter at hun fikk dødsstraff for blasfemi i 2010, etter angivelig å ha kommet med nedsettende kommentarer om profeten Muhammed i en krangel med en muslimsk kvinne. Hun ble siden frikjent av pakistansk høyesterett.
Miniatyrbildet viser Karine Haaland

Asia Bibis flukt burde være en vekker for norske og europeiske politikere. I årevis har de ivret for asyl. I disse dager vedtar de også nye ordninger som skal øke omfanget av asyl i Europa.

Samtidig med dette dukker det opp en flyktning og asylsøker som kanskje kunne få vært en av denne store mengden som skal innvilges såkalt asyl og beskyttelse i Europa.

Hun oppfyller alle kriterier. Hun er på reell flukt fra forfølgelse. Hun har behov for beskyttelse.

Men det kan vi ikke gi henne.

Det vi har gitt til så mange andre, kan vi ikke gi akkurat henne.

Fordi vi har gitt det til så mange andre som lover å gjøre livet utrygt for henne her. Like utrygt som det var i det landet de forlot frivillig og som hun måtte flykte fra.

Før vi vurderer å bruke asylordningen som virkemiddel for å få plassert flere mennesker i Europa fordi de har reist fra det landet de bodde i, bør vi kanskje vurdere å omgjøre asylordningen til det den var ment som – en beskyttelse for de forfulgte.

LES OGSÅ DETTE:
- Fremskrittspartiet skal redde barnehagesektoren

Ikke for dem som forfølger dem.