De første dosene med koronavaksiner sendes fra Oslo til Drammen på morgenen onsdag 6. januar. Etter all sannsynlighet settes de første vaksinedosene samme dag. Denne optimistiske meldingen står nå å lese på Drammen kommunes nettsider.

I den første leveransen kommer det 295 doser til Drammen kommune. Beboere ved sykehjemmene prioriteres først når vaksinedosene skal fordeles. Det er foreløpig ikke avklart ved hvilket sykehjem de første vaksinedosene settes. Dette avklares over nyttår.

Beboere på sykehjem aller først

Etter at beboerne på sykehjemmene har fått tilbud om vaksine, åpnes det for vaksinering av øvrige innbyggere som regnes for å være i riskogruppene. Det gjøres i følgende prioriterte rekkefølge:

  1. Eldre over 85 år.
  2. Eldre mellom 75 og 84 år.
  3. Eldre mellom 65 og 74 år.
  4. Personer i alderen 18 til 64 år med underliggende sykdommer.
  5. Når disse gruppene har fått tilbud om vaksiner, åpnes det for vaksinering av resten av befolkningen.

Vaksinasjon av helsepersonell tidligere enn opprinnelig planlagt

I utgangspunktet var helsepersonell prioritert etter personer i alderen 18 til 64 år med underliggende sykdommer. Men nå er det klart at det settes av vaksiner til 15.000 ansatte i spesialisthelsetjenesten, og at primærhelsetjenesten kan få inntil 20 prosent av dosene som blir fordelt til kommunene. Det betyr at vaksinasjon av helsepersonell kommer i gang tidligere enn først antatt. Hvordan disse vaksinedosene skal fordeles internt i Drammen kommune blir avklart over nyttår.

LES OGSÅ:
Øvre Eiker kommune anbefaler å bruke munnbind
Vaksineutstyret som skal brukes når Drammen kommune starter vaksineringen, ble levert like før jul. Kari Johanne Tønnesen tok imot utstyret.
Foto: DRAMMEN KOMMUNE

50 000 doser første halvår

Det forventes at Drammen kommune får 50 000 vaksinedoser i løpet av første halvår. Utstyret som skal brukes til vaksinasjonen av befolkningen ble levert til Drammen kommune like før jul, så når vaksinene blir levert, er alt på plass til å sette i gang vaksineringen av de prioriterte gruppene.

2020-12060