Eikerbladet forteller nå i kveld, etter å ha vært i kontakt med Bjørn Bråten som er en av de to eierne av bilfirmaet, at årsaken til den voldsomme brannen i Bråten Bilcos lokaler i Hokksund var en feil på det elektriske anlegget.

Spekulasjoner om brannårsaken

Det gikk en tid spekulasjoner om årsaken til brannen, og da særlig etter at det spredde seg rykter om at Kripos var koblet inn i etterforskningen direkte. Dette ble imidlertid tilbakevist av etterforskningsleder Kristin Haukås Andersen ved Sør-Øst politidistrikt allerede tidlig i etterforskningen.

– i har fått med oss overskriftene. Det har seg slik at vi har bedt Kripos om råd underveis i vår etterforskning, noe som ikke er uvanlig i slike saker. Det stemmer ikke at Kripos er inne i saken og etterforsker, var Andersens tilbakemelding til Drammens Tidende i slutten av februar.

LES OGSÅ: Hokksund: Røyken hadde knapt lagt seg før Bråtens Bilco igjen viste muskler

Lokalene og området rundt ble avstengt med gjerder og sperrebånd, slik at kriminalteknikerne kunne arbeide uforstyrret kort tid etter at brannen var slukket.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Feil på det elektriske anlegget

Det viser seg altså nå at Bjørn Bråten sist fredag fikk den gledelige meldingen fra politiet om at brannårsaken var funnet etter nitid etterforskningsarbeid, med opptil fem lokale kriminalteknikere og representanter fra e-verket i sving, og at brannen natt til fredag 22. februar kunne tilskrives en feil på det elektriske anlegget.

LES OGSÅ:
Hokksund: Røyken hadde knapt lagt seg før Bråtens Bilco igjen viste muskler