Åshild Brokhaug Røvang fra Åmot kunne sammen med ponnien Apache smykke seg med en bronsemedalje under helgens nasjonale mesterskap i dressurridning på Epona Ryttersenter utenfor Kristiansand.

Sigdal og Rosthaug Hestesportslag

Åshild og Apache er med i Sigdal og Rosthaug Hestesportslag, og måtte se seg slått på målstreken av Julie Hvinden-Haug Jacobsen fra Gran i Oppland og Gjøvik Rideklubb med Honeymoon. Tett fulgt av Ingse Hagevik fra Bergen og Moldegaard Ryttersportsklubb med ponnien Malibu.

Men en tredjeplass og bronse er trolig heller ikke å forakte med så sterke konkurrenter, og totalt var det åtte ekvipasjer som stilte til start i denne klassen fra store deler av Sør-Norge.

De tre vinnerne på rekke og rad: Julie Hvinden-Haug Jacobsen på honeymoon foran Ingse Hagevik på Malibu og Åshild Brokhaug/Røvang på Apache.
Foto: NORGES RYTTERFORBUND

Lite som skilte de tre

HOVEDBILDET: Åshild Brokhaug Røvang og ponnien Apache.
Foto: NORGES RYTTERFORBUND

Da poengene fra hver stevnedag ble lagt sammen, var det bare drøye 0,3 prosent som skilte de to som fikk hhv. 203,850 og 203,476 poeng totalt. Til sammenligning fikk Åshild Brokhaug Røvang 196,513 poeng sammenlagt etter tre øvelser.

En detaljert resultatliste for ponni kategori 2 for de to stevnedagene finner du her…>

I pressemeldingen fra Norges Rytterforbund står følgende: «Bronsen gikk til en dyktig ekvipasje fra Sigdal og Rosthaug Hestesportslag – Åshild Brokhaug Røvang med ponnien Apache fra Åmot.»

HVA ER PONNI KATEGORI 2?

Ponni kategori 2 er ponnier med mankehøyde mellom 128 cm og 138 cm. Klassen for ponni kategori 2 er også åpen for ponnier med mankehøyde 118 cm – 128 cm.

Kilde: NORGES RYTTERFORBUND

LES OGSÅ:
Fra Lindesnes til Nordkapp med hest fra Fiskum

EP2022-08007