– Vi beklager å måtte melde at at Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent for verden som Hank von Hell, dessverre gikk bort 19. november 2021. Denne meldingen på Hank von Hells offisielle Facebookside ble fulgt av en henstilling om å vise respekt overfor familien og nære venner i denne triste tiden.

Turboneger

Husby var tidligere frontfigur i gruppa Turboneger og gikk bort i en alder av bare 49 år

Håkon Moslet, forfatter og tidligere NRK-journalist, har skrevet bok om Turboneger, og sider følgende til NRK:

– Scenepersonlighet

– Jeg ble kjent med en veldig kompleks personlighet, som hadde mye å stri med, men som hadde flere gaver. Han var norsk rocks største frontmann og scenepersonlighet.

Også artisten Carina Dahl opplyser om dødsfallet på Instagram fredag kveld.

– Dette er bare så trist. Pappa vekket meg hjemme i Trondheim i dag med nyheter som har gjort dagen her tung. Onkel Hank, minnene lever videre! Fra du holdt sikkert 4 taler i bursdagen min fordi du alltid hadde så mye på hjertet, til du skremte bort innpåslitne gutter fra meg & lillesøster med at det var «du som var onkel hank»! Til herlige middager sammen med felles mat-glede & ikke minst da vi konkurrere i MasterChef og MGP! Jeg entrer scenen i kveld med deg i mitt hjerte. Til vi ses igjen.

LES OGSÅ:
Kongehuset sterkt preget av Ari Behns bortgang
Turboneger på Folken, Stavanger, 2. mai 2005.
Foto: ESPEN MILLS

Fra Turbonegers Facebookside

Også på Turbonegers offisielle Facebookside minnes de sin tidligere frontfigur:

– Det var med stor sorg vi mottok det sørgelige budskapet om at Hans-Erik «Hertis» Dyvik har gått bort. Vi er takknemlige for den tiden og magien vi fikk dele med ham i Turboneger i årene 1993-2009.

– Som en karismatisk forgrunnsfigur som var like mye sårbar som humoristisk, var Hans-Erik av avgjørende betydning for bandets publikumsappell. Han var et varmt og godhjertet menneske, en spirituell og søkende person som elsket å snakke med hvem det måtte være.

– Hank von Helvete forblir et ikon i norsk rock- og pophistorie, og har også gjort seg bemerket som en profil innen rock and roll internasjonalt. I løpet av livet sitt levnet han ingen tvil om at han var skapt for scenen.

– Våre tanker går til hans familie. Hvil i fred.

2021-11036