22.7 C
Hokksund
onsdag, 31. mai 2023
Tipstelefon (også sms): 920 41 122
- ANNONSE -

Utstillingen “Deja vu” med Peter Esdaile og Larry Welo

lør10augsøn01sepUtstillingen “Deja vu” med Peter Esdaile og Larry WeloUtstillingen kan du se på Gulden Kunstverk fra 10. august til 1. september.

Info

Lørdag 10. august kl 14 åpner utstillingen «Deja vu» med Peter Esdaile og Larry Welo som begge viser helt nye malerier.

«Deja vu» er en følelse av å ha opplevd noe tidligere som man i virkeligheten opplever for første gang. Fenomenet innebærer en sterk fornemmelse av gjentakelse og gjenkjennelse, som om en allerede har et minne av samme hendelse, sted, person eller noe annet som en faktisk ikke kan ha opplevd, sett eller møtt før.

Denne litt magiske tilstanden er noe som begge kunstnere kjenner seg igjen i.

Peter Esdaile

Fantasifull, kontemplativ, med et snev av satirisk nikk til både Munch og Hokusai, bringer Peter Esdaile sin egen unike signatur i sitt perspektiv på vårt moderne liv i denne sommerutstillingen.

Esdaile’s arbeider fanger opp og avbilder, ofte med surrealistisk magi, vår egen samtid, på samme tid som han utforsker tidløsheten ved vår menneskelige eksistens.

«Mine bilder er da også et vitnesbyrd om behovet for å bevare noe av det beste i egen kultur og samtidig en fortelling om hva jeg selv er laget av, som for meg personlig har vært identitetsbyggende: den eksistensielle friheten, inklusiv uttrykksfriheten, som ingen lenger kan ta for gitt og som en evigvarende verdi. Likeverdet mellom kjønnene, det naturlige forhold til kropp, til lek og livsutfoldelse, til det å stimuleres, på fredelig og pulserende vis.»

Larry Welo

Mens Peter Esdaile stiller de store eksistensielle spørsmål med sin kunst, ønsker kollega Larry Welo det stikk motsatte . . . å si minst mulig.

«One of the beauties of visual art is that it is a wordless medium. An intimate interaction between the viewer and the piece of art.” Welo opplever alle sine motiv som selvportretter i den forstand at de er influert av ulike aspekter av hans eget liv.

Ofte begynner et nytt bilde med skisser han har tegnet, eller notater han har gjort i møte med natur eller mennesker. Han understreker at bildene hans aldri er direkte gjengivelser av ting han har sett, men i stedet basert på egne tolkninger. Å skape er å sammenligne med en oppdagelsesreise, føler han, og han opplever den kunstneriske prosessen som en stadig søken etter nye retninger.

Peter Esdaile og Larry Welo møttes ved en tilfeldighet for 12 år siden i Madison i delstaten Wisconsin i USA. De ble venner og kollegaer og etter hvert utviklet det seg til dette utstillingssamarbeid.

Peter Esdaile ble født i Montreal i Canada i 1947 og ble utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i perioden 1968 – 1974 under lærere og professorer som Chrix Dahl, Ludvig Eikaas, Halvdan Ljøsne og Arne Malmedal.

Larry Welo er født i Hibbing i Minnesota i 1951 og studerte ved kunstfakultetet ved Luther College, nord øst i delstaten Iowa. Det var her i distriktets frodige kulturlandskap han fikk inspirasjon for sin kunst.

På åpningsdagen vil den kjente folkesangerinne Tone Krohn tonesette vernissagen.

Tid

August 10 (Lørdag) 14.00 - September 1 (Søndag) 17.00

GULDEN KUNSTVERK - SteinbergGuldenveien 11, 3053 SteinbergÅPNINGSTIDER:
Onsdag - søndag kl: 12:00 - 17:00 | Mandag - tirsdag: stengt

Arrangør

Gulden Kunstverk - Steinberg

Telefon: 32 23 62 80 | E-post: post@guldenkunstverk.com Guldenveien 11, 3053 Steinberg

Learn More