21.1 C
Hokksund
onsdag, 31. mai 2023
Tipstelefon (også sms): 920 41 122
- ANNONSE -

Dette er gjentakende arrangement

To separatutstillinger med Ann Kristin Hagesæther og Kristin Vestgård

lør07mar14.00lør17.00To separatutstillinger med Ann Kristin Hagesæther og Kristin VestgårdGulden Kunstverk på Steinberg

Info

Lørdag 7. mars kl 14 åpner to separatutstillinger med med Anne Kristin Hagesæther og Kristin Vestgård. To utstillinger som priser livet og priser våren. Begge kunstnere har vært representert hos Gulden Kunstverk i en årrekke men det er første gang de skaper «dialog» og deler det store utstillingsrom i Galleriet på Gulden.

Foto: Kristin Vestgårds «Mellom sang og torden». (Originalen nær kvadratisk – 140 cm x 160 cm)

Malerier og litografier fra Skog og fjell

Ann Kristin Hagesæters «Takket være et vindpust». (80 x 60 cm),

I utstillingen «La oss bli her en stund» viser Anne Kristin Hagesæther nye malerier og litografier med motiver fra skogen og fjellet, samt fra Lysakerelvas bredder og dammen rett utenfor atelieret sitt. «Med utgangspunkt i steder jeg har vært eller passert, maler jeg min opplevelse av naturen. Jeg tematiserer avstanden til – og lengselen etter – naturen og det norske landskapet. Avstanden fordi jeg elsker å være i naturen, min største inspirasjon. Lengselen jeg, og mange med meg, kjenner etter å ikke skulle haste videre, men ha tid til å være til stede i egne liv, i naturen, i opplevelser og relasjoner: La oss bli her en stund.»

En kjærlighet til naturen

Motivene er malt i akryl i uventede fargekombinasjoner, som en blanding av abstraksjon og gjenkjennelige elementer. En kjærlighet til naturen, et vemod over klimaforandringene, men også kampvilje, kraft og optimisme ligger under når kunstneren skaper sine motiver.

Anne Kristin Hagesæther er født i 1968 og har en Bachelor of Arts grad fra Norfolk Institute of Art and Design og en Master of Arts fra University of Brighton, England. Som illustratør har hun vunnet en rekke priser for sine arbeider for bøker og design. Anne Kristin Hagesæther stiller regelmessig ut malerier og litografier og har stått for flere utsmykninger. Hennes arbeider er innkjøpt av bl.a Norges Bank, Nasjonalbiblioteket og Statkraft.

Hagesæters katalog finner du her…

Kristin Vestgårds «Mellom lite og stort. (100 cm x 120 cm)

Kristin Vestgård stiller ut for fjerde gang i Galleriet med utstillingen «Mellom sang og torden» og viser et 20 talls nye malerier i ulike format. Hun er en kunstner som siden debuten har vist å ha en nesten magisk berøringskraft på mange kunstinteresserte, Det er kanskje menneskets behov for fred og ro som gjør hennes kunst så sterk. Og hun sier det slik: «Det er som om jeg forsøker å male meg inn i en annen verden, der det er plass for meg, der jeg kan få fred. Min kunst er et uttrykk for min stillhet og en respons til den kompliserte, skremmende og brutale verden vi alle er en del av.»

Vestgårds katalog finner du her…

Kristin er født i 1976 I Horten. I 1997 begynte hun på Falmouth College of Arts I Cornwall, UK. Ved avgangsutstillingen i 2000 ble hun invitert til å stille ut i gallerier i London og Cornwall.

Fra dag en har Kristin arbeidet som fulltids kunstner med flere solo og gruppe utstillinger hvert år. Hoveddelen av hennes kunstneriske produksjon blir omsatt i Storbritannia, i Cornwall, London og omegn.

Hennes arbeider oppnår oppmerksomhet fra hele verden og maleriene hennes er å finne i utallige private samlinger verden ove

GULDEN KUNSTVERK - SteinbergGuldenveien 11, 3053 SteinbergÅPNINGSTIDER:
Onsdag - søndag kl: 12:00 - 17:00 | Mandag - tirsdag: stengt

Pris

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 7. mars kl 14 – 16
Utstillingen varer til søndag 29. mars

Arrangør

Gulden Kunstverk - Steinberg

Telefon: 32 23 62 80 | E-post: post@guldenkunstverk.com Guldenveien 11, 3053 Steinberg

Learn More