17.5 C
Hokksund
søndag, 28. mai 2023
Tipstelefon (også sms): 920 41 122
- ANNONSE -

Steinberg: "Navnløse rom" - utstilling med Elisabeth Werp

lør23nov(nov 23)14.00søn15des(des 15)17.00Steinberg: "Navnløse rom" - utstilling med Elisabeth WerpPå Gulden Kunstverk frem til søndag 15. desember

Info

Lørdag 23. november kl 14 åpner utstillingen «Navnløse rom» med Elisabeth Werp. Utstillingen er en videreføring av hennes seneste prosjekt «Spaces Between Beauty and Pain» som ble vist i juni i år i Galleri Jennestad på Sortland, der hun delte utstillingslokalet med Odd Nerdrum.

Foto: Camilla Nysted

«Elisabeth Werp maler rom man lengter tilbake til» sa Øde Nerdrum i åpningstalen, og Elisabeth bekrefter: «Det er kanskje det hele mitt livsprosjekt har dreid seg om. Å skape fysiske og mentale rom. . . . i maleriene, omkring meg, og i meg selv.»

– Sterke visuelle uttrykk!

Hun fremstiller forlatte rom der lyset finner vei gjennom en sprekk i veggen og trenger seg gjennom støvet. Der en fugl flyr inn gjennom et knust vindu, en fremmed vandrer har satt igjen en bukett syriner, og blomster har sprengt seg gjennom betong-gulvet. . . . . Sterke metaforer som vitner om sterke visuelle uttrykk.

Elisabeth Werp: 10 – Solen som venter der ute – 122 x 140 cm – kr 65 000,-

Elisabeth sier videre: «Å male disse forlatte rommene, er også min måte å vende ryggen til vår tids kynisme, narsissisme, ironi, og hulhet. Jeg ønsker å finne tilbake til Det Store i Det Lille. Det jeg skaper skal gi plass for skjønnhet, og gjenreise verdier som tilhører et sanselig univers.»

Elisabeth Werp: 14 – Soloppgang – 60 x 80 cm – kr 32 000

Debut som kunstner i 1991

Elisabeth Werp er utdannet ved Statens Håndverk og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi i Oslo og debuterte som kunstner i 1991 i Unge Norske Kunstnere. Hun har siden markert seg sterkt i gallerier og museer gjennom Norge og det store utland.

Listen over utstillinger er omfattende men man kan trekke frem anerkjente Stenersenmuseet, Galleri Brandstrup, Henie Onstad Kunstsenter, Høstutstilling, Østlandsutstilling og i Blaafarveverket for få år siden.

Også utstilt i Gulden tidligere

I utlandet har hun holdt utstillinger i Paris, Salzburg, London, Miami og Seattle. Hun har vært en del av Gulden Kunstverk siden 1990 tallet og holdt en større utstilling i Galleriet sammen med Morten Viskum i 2010.

Undring og mystikk

Det er mange som blir sterkt berørt av kunsten til Elisabeth Werp og som kjenner igjen behovet til å trekke seg inn i et eget navnløst rom. I en tid hvor man i stadig større grad fjerner seg fra undring og mystikk, gleder vi oss over å vise en stor utstilling, nye malerier og grafiske arbeider, signert Elisabeth Werp.

Informasjon om kunstavgiften

Utstillingen varer tom søndag 15. desember.


 

Tid

November 23 (Lørdag) 14.00 - Desember 15 (Søndag) 17.00

GULDEN KUNSTVERK - SteinbergGuldenveien 11, 3053 SteinbergÅPNINGSTIDER:
Onsdag - søndag kl: 12:00 - 17:00 | Mandag - tirsdag: stengt

Arrangør

Gulden Kunstverk - Steinberg

Telefon: 32 23 62 80 | E-post: post@guldenkunstverk.com Guldenveien 11, 3053 Steinberg

Learn More