22.7 C
Hokksund
onsdag, 31. mai 2023
Tipstelefon (også sms): 920 41 122
- ANNONSE -

Dette er gjentakende arrangement

Karl Erik Harr med jubileumsutstillingen "Vindkast"

tor28mai12.00tor17.00Karl Erik Harr med jubileumsutstillingen "Vindkast"80 års jubileumsutstilling med nye malerier

Info

Kunstneren Karl Erik Harr fylte 80 år 8. mai og åpner noe forsinket en stor jubileumsutstilling i Gulden Kunstverk.

Den offisielle åpning finner sted onsdag kveld 27. mai kl 19 og vil bli vist/streamet live på Facebook. Det blir diktlesning ved kunstneren, musikk ved Åge Kvalbein og Aud Nyegaard, samt bokutgivelse.

Åpning ved Harald Stanghelle

Utstillingen åpnes av Harald Stanghelle. På grunn av korona epidemien er selve utstillingsåpning begrenset til 50 innbudte personer.

Karl Erik Harr har deltatt i norsk kunstliv siden 1960 tallet og har utallige utstillinger bak seg. På denne utstillingen vil man finne bilder fra hans lange liv som kunstner, men hovedsakelig nye arbeider som er malt det siste året. «Vindkast» har han kalt denne utstillingen, noe som kan tolkes i flerdobbelt forstand.

En klar naturalisme

Han har bokstavelig talt stått i stormen i skapende øyeblikk, overlevd brann og sykdom, og ikke minst stått imot vår tids til tider skeptisk kritikk av den tradisjonsrettede uttrykksform han har benyttet seg av. Hele tiden har han insistert på en klar naturalisme som gjengir hans hjemlige trakter i Nord Norge. Og gjennom det hele har han bevart sin posisjon som en av Norges mest sentrale kunstnerskikkelser.

Lys bølge, olje på lerret, 60 x 120 cm.

Dramatiske landskap fra Lofoten og Salten

På denne utstillingen møter vi igjen storslagne havutsikter, dramatiske landskaper fra Lofoten og Salten, og lysets skiftninger gjennom året. Mange bilder er malt fra hans residens på Kjerringøy ved Bodø, ute ved Vestfjorden. Vi gleder oss til å vise bilder av en veteran i norsk kunstliv, en som har stått på sitt for å vise oss landskapets tidløse skjønnhet i nord. «Jeg tror disse siste bilder er mine beste» sier Harr.

Sommernatt, Utakar, olje på lerret, 100 x 200 cm.

Selvbiografien «Vindkast»

Denne utstillingen er Karl Erik Harrs første etter at han i fjor åpnet sitt eget museum på Kjerringøy ved Bodø. Til utstillingsåpningen i Gulden kommer det en selvbiografi med tittel «Vindkast» der Harr forteller sitt livseventyr, et mangefasettert liv med utstillinger, bøker, kåserier, studiereiser, utsmykkinger av skip, kirker og andre offentlige bygninger. Han forteller om sitt rike forfatterskap og sitt arbeide som journalist, kunstanmelder, fjernsynsprodusent og foredragsholder. Boken er også et møte med privatmennesket Harr gjennom et langt kunstnerliv.

Velkommen til vårt galleri ved Drammenselva og et møte med en av Norges mest kjente kunstnere, Karl Erik Harr.

Utstillingen er korona tilrettelagt og åpen for publikum fra 28. mai og varer frem til søndag 28. juni.

GULDEN KUNSTVERK - SteinbergGuldenveien 11, 3053 SteinbergÅPNINGSTIDER:
Onsdag - søndag kl: 12:00 - 17:00 | Mandag - tirsdag: stengt

Pris

God norsk samtidskunst i to gallerier. Åpent onsdag tom søndag fra 12 – 17. Ellers etter avtale.

Arrangør

Gulden Kunstverk - Steinberg

Telefon: 32 23 62 80 | E-post: post@guldenkunstverk.com Guldenveien 11, 3053 Steinberg

Learn More