14.1 C
Hokksund
søndag, 04. juni 2023
Tipstelefon (også sms): 920 41 122
- ANNONSE -

Foredrag - Nynazister blant oss

ons04nov19.00ons20.00Foredrag - Nynazister blant ossØvre Eiker bibliotek

Info

I dagens Norden er ikke den organiserte høyreekstremismen bare blodig. Den er også en del av storpolitikk og kommunestyrer, folkelige Facebook-grupper og lokalsamfunn med barnehager, lærere med voldsalarm, samlinger i folkets hus, politifolk i villrede og Donald Trumps tasturkrigere. Nazister er hemmelige narkomane, partipolitikere er hemmelige nazister.

Noen av dagens nynazister var bare 12-14 år gamle 22. juli 2011. Hva var det med dagene og årene etterpå som overbeviste dem om terroristenes ideologi? Hva er det de blir enige om i internetts mørkeste fora i 2020?

Harald Klungtveit har skrevet boka «Nynazister blant oss». I kveldens foredrag vil han gi oss et detaljerte innblikk i moderne rekruttering til Hitlers ideer på tvers av de nordiske landene – og i hvem det egentlig er som skjuler seg bak skjold, faner og falske nettidentiteter.

Klungtveit er redaktør i Filter Nyheter. Tidligere har han jobbet som nyhetsjournalist i Dagbladet og Adresseavisen. Dette er hans første bok.

Foredraget er en del av Øvre Eiker Viser Ansikts 25-årsjubileum.


 

Tid

(Onsdag) 19.00 - 20.00

Sted

ØVRE EIKER BIBLIOTEK - Hokksund

Rådhusgata 9, 3300 Hokksund

ØVRE EIKER BIBLIOTEK - HokksundRådhusgata 9, 3300 HokksundØvre Eiker bibliotek består av hovedbiblioteket som ligger i rådhuset i Hokksund, og filialer på Skotselv og Fiskum.

Pris

Gratis adgang