Sist lørdag bebudet brannvesenet nedbrenningsøvelse av et gammelt kondemnert hus med tilhørende uthus i Arneberggata 10 i Vestfossen.

Meldingen gikk videre ut på at det ville bli observert røyk og flammer fra eiendommen mellom klokken 9 og 17.

Trekk pilene fra side til side for å se bilder tatt før og efter.

Foto august 2019: GOOGLE STREET VIEW
Foto februar 2022: BJØRN ERIK NEBELL

«Øvelse gjør mester»

Brannvesenet øver hele tiden, både i teori og praksis – for å være forberedt når noe skjer. Det er imidlertid ikke ofte etaten får anledning til å brenne ned et hus, og nettopp av den grunn er det at brannvesenet først «øver kaldt», før tiden er inne til å tenne på og øve inne i det brennende huset.

Røykdykking og slukking

Som ledd i øvelsen ble det denne gangen trent på alt fra røykdykking til slukking, og huset ble derfor tent på og slukket flere ganger.

LES OGSÅ:
Marius Bermingrud med sensasjonell EM-seier i Sverige

Det var til tider mye røyk og flammet, og nettopp for å unngå gjentatte nødmeldinger var nedbrenningen bekjentgjort gjennom forskjellige kanaler. Blant annet lå følgende melding på Twitter:

Arneberggata eiendom AS

Eiendommen Arneberggata 10 eies i dag av Arneberggata Eiendom AS, som ble opprettet for nøyaktig et år siden av Remy Eek Bjelde og Vegard Sagvolden.

Ifølge grunnboka ble eiendommen, som bærer navnet «Solhaug» og er på 2,4 mål,  kjøpt for 2,7 millioner og besto da av et bolighus og to uthus, som alle var godkjent for riving eller brenning.

Røyk og flammer kunne sees fra stor avstand da brannvesenet foretok en kontrollert nedbrenning av Arneberggata 10 i Vestfossen.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Og brent ble de da også til gagns, for da brannvesenet etter hvert så seg ferdig med alle momenter i forbindelse med øvelsen. var tiden inne til å ta et endelig farvel med Arneberggata 10.

LES OGSÅ:
Mann i 40-årene omkom i brann i Mjøndalen i natt
Slik så det ut da brannvesenet var ferdig med øvelsen, og overtenning av Arneberggata 10 var et faktum.
Foto: DRAMMENSREGIONENS BRANNVESEN (DRBV)
Bare grunnmuren er igjen av bolighuset, mens uthuset i bakgrunnen fortsatt brenner friskt.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Bare grunnmurene igjen

Allerede ved halv tre-tiden lørdag, var det derfor stort sett bare grunnmurene igjen av både bolig og uthus, og mannskapene fra Drammensregionsens Brannvesen (DRBV), som hadde deltatt i øvelsen. kunne trekke seg tilbake i påvente av nye oppdrag.

Skråfoto: GOOGLE MAPS

EP2022-02016