Reisearrangøren åpner i første omgang ruter til Hellas, og aller første flyvning går allerede fredag 17. juli fra Oslo til Kreta. Siden fortsetter det med faste avganger til Kreta og Rhodos fra 26. juli.

I første omgang åpner Apollo for pakkereiser til Kreta og Rhodos – de to mest populære greske reisemålene blant nordmenn. Flyvningen mellom Oslo og Kreta vil gå ukentlig allerede fra 17. juli, og Oslo og Rhodos har oppstart 26. juli forteller selskapet i dag i en pressemelding.

Kroatia og Kypros er de neste feriemålene

Avganger til flere andre reisemål vil starte fra 21. august, blant annet til Kroatia og Kypros,  så fremt det ikke kommer nye retningslinjer.

Enda flere reisemål er på trappene

Det er i tillegg planlagt avganger fra august og september til utvalgte reisemål ved Middelhavet fra flere byer i Norge – blant annet fra Tromsø, Evenes, Bodø, Trondheim, Ålesund, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Torp.

– Over 50 % vil reise så fort som mulig

Mye tyder på at reiselysten er sterk: I en undersøkelse gjennomført av Apollo, som ble besvart av 1400 personer,  oppga hele 50 prosent at de vil reise så fort det blir mulig, og de siste ukene har salget økt jevnlig. Apollo-sjef Erik Haug har derfor stor tro på at mange nå vil benytte muligheten til å reise sydover.

LES OGSÅ:
Spedalske på Kreta og en lege fra Bergen

– Nordmenn elsker Hellas, og for mange av våre kunder er en ferie på de gresk øyer som å reise på hytta. Siden april har vi mottatt daglige henvendelser fra kunder som lurer på når vi kan reise tilbake, og nå kan vi endelig gi et konkret svar. Ingenting er bedre enn det, sier Haug.

– Endelig! Dette har vi ventet lenge på, sier Erik Haug, administrerende direktør i Apollo.
Foto: APOLLO / NOVAIR

Selv har han feriert på Kreta nesten hver sommer de siste 15 årene, og gleder seg stort til å gjenforenes med favorittøya og menneskene han er så begeistret for i år også. Delvis fordi behovet for ferie melder seg, men også fordi han vil støtte det lokale reiselivet.

– Både vi som arrangør og våre gjester har tenkt mye på våre lokale samarbeidspartnere, som i stor grad består av små, familieeide bedrifter. Det føles utrolig godt endelig å kunne fortelle dem at vi er tilbake, sier Haug.

– Trygt å reise med Apollo, men påbudt med munnbind

Men at det blir en litt annerledes ferie i år er ikke til å stikke under stol. Blant annet er det påbudt med maske på alle flyreiser i henhold til EASA (European Union Aviation Safety Agency) sine retningslinjer. I tillegg har Hellas iverksatt egne smittevernstiltak og helseprotokoller, og Apollo har innført flere tiltak for å sikre gjestenes trygghet på hotellene sine.

LES OGSÅ:
Kreta kåret til et av verdens mest populære feriemål i 2020
Er du først på Kreta, så ta gjerne en guidet tur til øyas største arkeologiske utgraving, Knossos ved Heraklion.
Arkivfoto: BJØRN ERIK NEBELL

– På hotellene våre vil det være et økt fokus på hygienetiltak, og det tilrettelegges for å kunne opprettholde rådene om avstand, forklarer Haug, og påpeker at det, som alltid, skal være trygt å reise med Apollo.