Åmot: Ung mann druknet i Døvikfossen

SISTE:
Politiet skriver i en pressemelding at det var den 24 år gamle KRISTOFFER SKRETTEBERG SYVERTSEN som omkom ved drukning ved Døvikfossen, lørdag 27.07.2019 ca. kl. 23.35.
Navnet er frigitt i samråd med pårørende.

ILLUSTRASJONSFOTO

En ung mann ble erklært død på stedet etter en drukningsulykke i Døvikfossen ved Åmot lørdag kveld.

Saken er oppdatert – se øverst.

Meldt savnet fra vennegjeng

Nødetatene fikk ved 22-tiden lørdag melding om at en mann var savnet fra en vennegjeng som oppholdt seg ved Døvikfossen i Modum. Vennegjengen var redd for at mannen hadde falt i vannet og varslet derfor nødetatene.

I følge DT tok det tyve minutter fra meldingen kom til dykkere var i vannet og begynte søk. Politihelikopteret var også på plass og foretok søk langs elva.

Funnet av redningsdykkere

Litt etter klokken 23 meldte redningsdykkere fra brannvesenet at de hadde funnet en mann i Drammeneselva, og at de nå var i ferd med å bringe ham på land.

Erklært død på stedet

Ambulanse og luftambulanse iverksette umiddelbart livreddende førstehjelp, men livet sto imidlertid ikke til å redde. Mannen ble kort etter midnatt erklært død på stedet.

Pårørende til den forulykkede ble umiddelbart varslet av politiet, som i tillegg varslet legevakt og kommunens kriseteam.

LES OGSÅ:
Åmot i Modum:
Sendte opp fyrverkeri en dag for tidlig - mens politiet så på

Vennegjengen hadde i følge politiet ikke sett hva som skjedde med mannen, men de mente det var grunn til å tro at noe hadde tilstøtt mannen da han gikk for å bade.

Drm24.no melder at mannen vil bli rutinemessig obdusert for å fastslå dødsårsaken.

Åmot kirke åpnet dørene

Drammens Tidende melder at Åmot kirke åpnet dørene i natt for de som hadde behov for å møtes, og at den også vil være åpen fra klokken 13.00 i dag, søndag.