Åmot: Ung mann druknet i Døvikfossen

SISTE:
Politiet skriver i en pressemelding at det var den 24 år gamle KRISTOFFER SKRETTEBERG SYVERTSEN som omkom ved drukning ved Døvikfossen, lørdag 27.07.2019 ca. kl. 23.35.
Navnet er frigitt i samråd med pårørende.• publisert
• oppdatert
- annonse -

En ung mann ble erklært død på stedet etter en drukningsulykke i Døvikfossen ved Åmot lørdag kveld.

Saken er oppdatert – se øverst.

Meldt savnet fra vennegjeng

Nødetatene fikk ved 22-tiden lørdag melding om at en mann var savnet fra en vennegjeng som oppholdt seg ved Døvikfossen i Modum. Vennegjengen var redd for at mannen hadde falt i vannet og varslet derfor nødetatene.

I følge DT tok det tyve minutter fra meldingen kom til dykkere var i vannet og begynte søk. Politihelikopteret var også på plass og foretok søk langs elva.

LES OGSÅ DETTE:
Container med fyrverkeri brutt opp på Ormåsen

Funnet av redningsdykkere

Litt etter klokken 23 meldte redningsdykkere fra brannvesenet at de hadde funnet en mann i Drammeneselva, og at de nå var i ferd med å bringe ham på land.

Erklært død på stedet

Ambulanse og luftambulanse iverksette umiddelbart livreddende førstehjelp, men livet sto imidlertid ikke til å redde. Mannen ble kort etter midnatt erklært død på stedet.

Pårørende til den forulykkede ble umiddelbart varslet av politiet, som i tillegg varslet legevakt og kommunens kriseteam.

Vennegjengen hadde i følge politiet ikke sett hva som skjedde med mannen, men de mente det var grunn til å tro at noe hadde tilstøtt mannen da han gikk for å bade.

LES OGSÅ DETTE:
Drukningsulykke i Notodden - redningshelikopter måtte avbryte på Fiskum

Drm24.no melder at mannen vil bli rutinemessig obdusert for å fastslå dødsårsaken.

Åmot kirke åpnet dørene

Drammens Tidende melder at Åmot kirke åpnet dørene i natt for de som hadde behov for å møtes, og at den også vil være åpen fra klokken 13.00 i dag, søndag.

 

- annonse -