Åmot: MC-fører omkom etter trafikkulykke – oppdatert

- Fører av bilen som var involvert er ikke alvorlig skadd.

Brannvesenet meldte litt før klokken ti mandag kveld at de rykket ut til en trafikkulykke i krysset Bergkrystallen/Eikerveien i Åmot sentrum.

OPPDATERING TIRSDAG 14. JUNI KL 14.00:

Eikerbladet forteller nå klokken 14 at det var Stig Arild Fingarsen (32) som omkom i MC-ulykken mandag kveld. Fingarsen er opprinnelig fra Krøderen, men har vært bosatt i Åmot i senere tid.

Politiet melder, ifølge Drammen live 24 at mannen i 30-årene kjørte en moped som kolliderte med en bil mer eller mindre front-mot-front. Begge kjøretøy fikk store skader.

Meldingen fra politiet gikk først ut på at mopedføreren var alvorlig skadet, men noe senere ble mannen erklært død.

Veien forbi ulykkesstedet var stengt i flere timer mens Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe foretok sine undersøkelser.

Venner av avdøde har ifølge Eikerbladet tatt initiativ til en minnestund onsdag kveld ved 21.30-tiden ved Åmotsenteret, der deltagerne vil legge ned blomster og lys for å minnes Stig Arild.

Ulykke mellom bil og MC

Kort tid etter meldte politiet om det samme, og kunne i tillegg fortelle at det dreide seg om en ulykke hvor bil og moped var involvert.

LES OGSÅ:
LANGEBRU:
Fire biler involvert i front mot front på E134

– MC-fører alvorlig skadet

Luftambulansen var nå på stedet, og politiet kan fortelle at fører av motorsykkelen er alvorlig skadet.

Veien stengt – MC-fører er død

Klokken 22.09 kunne politiet melde at veien nå er stengt. Omtrent på samme tid kunne innsatsleder Arne Guddal ved Sørøst politidistrikt fortelle til Bygdeposten at motorsyklisten, en voksen mann, har omkommet i sammenstøtet. Pårørende er varslet.

Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe (UAG) og kriminalteknikere er ventet til stedet i løpet av kvelden og natta og veien forventes stengt i forbindelse med undersøkelsen, opplyser politiet.

Fører av personbil ikke alvorlig skadd

Fører av personbilen blir tatt hånd om av helsepersonell. Hun satt alene i bilen og er ikke alvorlig skadd ifølge Bygdeposten.

Skråfoto og grafikk: GOOGLE EARTH OG EIKER MEDIA

2022-06004