– Vi ønsker å trekke oss ut som eiere av den russiske virksomheten så snart som mulig, sier konsernsjef Anders Møller Opdahl om den russiske trykkerigruppen Prime Print.

Dette forteller konsernet i dag i en pressemelding.

Vurderer konsekvensene

– Amedia er rystet over Russlands krigshandlinger i Ukraina, og følger den dramatiske utviklingen tett. Vi intensiverer kartleggingen av de operasjonelle konsekvensene for trykkerivirksomheten, etter denne dramatiske eskaleringen.

Vår ambisjon er å trekke oss ut som eiere av den russiske virksomheten så snart som mulig, sier konsernsjef Anders Møller Opdahl.

Slik presenterer Prime Print sine norske eiere på selskapets nettsider.
Foto: SKJERMDUMP

Amedia er eier av trykkerivirksomheten Prime Print i Russland, gjennom Amedia Eastern Europe AS som eier alle aksjene, og har over tid jobbet med å avvikle sin forretningsdrift i landet.

– I god dialog med konsernstyret

– I god dialog med konsernstyret intensiverer Amedia nå arbeidet med å kartlegge de operasjonelle konsekvensene. Vi jobber med ulike handlingsalternativer før det fattes en endelig beslutning. Jeg vil gjenta at vår ambisjon er å trekke oss ut som eiere av den russiske virksomheten så snart som mulig, sier Opdahl.

LES OGSÅ:
Eagles-jentene fra Eiker på plass i Sankt Petersburg
Amedias konsernsjef Anders Møller Opdahl.
Foto: AMEDIA

– Med det vi nå er vitne til fra Russlands side i Ukraina, intensiverer Amedia arbeidet med ulike exit-alternativer fra Russland.

350 russiske ansatte

Prime Print har omkring 350 russiske ansatte og vårt hovedfokus er å ivareta disse, samt å få klarhet i det juridiske handlingsrommet, som er i endring. Prosessen er kompleks, og Amedia jobber så raskt som mulig, men så grundig som nødvendig, avslutter Opdahl.

2022-03004