De kommende årene er det et stort behov for flere yrkessjåfører. Adecco, Posten og Bring etablerer nå et samarbeid hvor de søker etter nye yrkessjåfører, betaler mesteparten av kostnaden for førerkortet og garanterer fast ansettelse.

Posten trenger 100 nye yrkessjåfører

Postenkonsernet trenger årlig rundt 100 nye yrkessjåfører i de kommende årene, og med dette går de nye veier for å finne de, fremgår det av en nylig utsendt pressemelding.

– Vi gjør nå en storoffensiv for å få flere yrkessjåfører inn i et spennende, samfunnskritisk og fremtidsrettet yrke.

Betaler to tredjedeler av førerkortet

– Sammen med Adecco betaler vi to tredjedeler av kostandene for sertifikatet på lastebil, førerkort klasse C eller CE. Gjennom bare denne rekrutteringskampanjen håper vi å utdanne og sysselsette ca. 40 sjåfører årlig.

– Kandidatene vil gå gjennom et skreddersydd opplæringsløp som er laget i samarbeid med trafikkskolen Learn. Disse kommer i tillegg til de vi henter inn gjennom ordinær rekruttering og en forsterket satsning på lærlinger, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef Posten Norge.

LES OGSÅ:
50 000 må fornye førerkoret før nyttår

Posten og Bring utfører post- og logistikktjenester over hele landet. Yrkessjåførene kjører både langtransport og kortere distribusjonsruter.

3600 egne kjøretøy

Posten er i gang med en storstilt fornying av kjøretøyparken, hvor også de tyngre kjøretøyene skal erstattes av fossilfrie alternativer. Bedriften har rundt 3600 egne kjøretøy i Norge og i andre kvartal gikk over 40 prosent av kjøretøyene på fornybar energi som inkluderer el og biogass.

Trengs 3000 lastebilsjåfører hvert år

– Vi er veldig glade for å kunne bidra sammen med Posten og LEARN for å øke rekrutteringen til samfunnskritiske oppgaver. Det trengs rundt 3000 lastebilsjåfører hvert år de kommende årene. Norge står ovenfor en enorm samfunnsutfordring, sier Torben Sneve som er konsernsjef i Adecco, og fortsetter:

– Dette prosjektet er en av de viktigste satsningene i norsk arbeidsliv for å redusere ubalanse i kompetanser. Gjennom dette banebrytende samarbeidet gjør vi det nå enklere å velge sjåføryrket ved å gjøre inngangsbilletten mer overkommelig.

Stor omstilling av kjøretøyflåten

– Vi skal levere en meget tett og god faglig oppfølging som vil bidra til økt sikkerhet, trivsel og motivasjon. Dette er noe av det viktigste vi jobber med for tiden, Postenkonsernet står midt i en større omstilling av sin kjøretøyflåte, hvor alle kjøretøy på sikt skal over på fornybare drivlinjer.

LES OGSÅ:
KONGSBERG:
Brukte annen manns førerkort som sitt eget
HOVEDBILDET: Adecco, Posten og Bring etablerer nå et samarbeid hvor de søker etter nye yrkessjåfører, betaler mesteparten av kostnaden for førerkortet og garanterer fast ansettelse.
Foto: POSTEN NORGE

Fakta om Postens kjøretøyflåte i Norge

  • Rundt 900 lastebiler og 2700 varebiler
  • Benytter 12 lastebiler på biogass
  • Benytter 30 elektriske lastebiler
  • Har ytterligere 100 lastebiler på EL og biogass i bestilling

Link til nettsiden med mer informasjon om selve utlysningen: Ta kurs som yrkessjåfør | Posten og Adecco


EP2022-10009