Når Aass bryggeri legger frem driftsresultatet for 2020, kan administrerende direktør Christian Aass glede seg over et driftsresultat som viser en positiv utvikling tross pandemien.

Svak økning fra 2019

Aass Bryggeri AS sitt driftsresultat før skatt endte for 2020 på 31,1 millioner kroner. Noe som er en økning med 2,9 millioner fra 2019, som endte på 28,2 millioner.

Bryggeriet solgte 30,1 millioner liter øl, som er en økning på 1,7 % fra 2019. Salgsinntektene inkludert særavgifter passerte en milliard og endte på litt over en milliard kroner, men av dette var hele 678 millioner særavgifter til staten.

Sjokkeffekt da Norge stengte ned

Administrerende direktør Christian Aass.
Foto: VEGARD BREIE

– 2020 ble et veldig annerledes år enn vi så for oss når planer og budsjetter ble lagt, kommenterer Administrerende direktør Christian Aass. – Bjørn Guldvåg sier han ønsket en sjokkeffekt da Norge stengte ned, og det fikk han.

Vi stanset alt som ikke var helt nødvendig virksomhet i den første perioden, før bryggeriet innså at salget flyttet seg til andre kanaler. Siden da har ansatte stått på for å brygge og tappe for å dekke etterspørselen.

LES OGSÅ:
Drammensregionens brannvesen og Bjørnis inviterer på brannvernstolpejakt

Stengte grenser ga økt salg i butikker, men

Stengte grenser førte til økt salg i dagligvarebutikkene og Vinmonopolet, mens utelivet måtte i stor grad stenge ned. Det har ført til noen «aha» opplevelser rundt hvor mye grensehandel utgjør og hvor viktig det er å ha innenlands leverandørindustri.

Norsk, forsyningskritisk virksomhet har flere forbrukere fått et sterkere forhold til gjennom pandemien. Det er ikke bærekraftig å frakte vann over lange avstander fra utlandet. Også at det finnes et variert tilbud av arbeidsplasser, inkludert innen produksjon, har stått frem som viktig i 2020 opplever Aass Bryggeri.

Gir hjelp til de hardest rammede kundene

Etter det første sjokket la seg, har Aass Bryggeri konsentrert seg om å hjelpe de hardest rammede kundene økonomisk gjennom en vanskelig periode.

Mange kunder er fremdeles hardt rammet av restriksjoner langt inn i 2021. Det andre bryggeriet har konsentrert seg om gjennom pandemien, er å holde smitte unna virksomheten.

Strenge instrukser for smittevern

Det har gjennom hele perioden vært fulgt strenge instrukser for smittevern i bedriften for å minimere smitterisiko og holde virksomheten 100 % leveringsdyktig, forteller bryggeriet i en pressemelding.

LES OGSÅ:
Eiker gårdsysteri vant prestisjetung pris med "Holtefjell vellagret"

-Det har vi inntil videre klart, og det vil jeg berømme de ansatte for, kommenterer Christian Aass.

– Vi har noe etterslep på investeringer etter sjokket 12. mars, så resultatet ser nok litt bedre ut enn det i virkeligheten er.

Gleder seg med utelivskundene

– Så gleder vi oss til at utelivskundene våre kan åpne opp for fullt igjen, avslutter Christian Aass.

AASS BRYGGERI

Aass Bryggeri ble grunnlagt i 1834 i Drammen og er Norges eldste eksisterende bryggeri. Bryggeriet har hele tiden ligget ved Nedre Sund på Bragernes i Drammen.

Bedriften ble kjøpt av Poul Lauritz Aass i 1864 og har siden vært eid av familien Aass. Administrerende direktør er Chistian Aass.

Bryggeriet har blitt utvidet flere ganger, men stilen har hele tiden vært ivaretatt, og bygningsmassen fremstår som en samlet enhet. Bygningsmassens beliggenhet ved Drammenselva er blitt en viktig og karakteristisk del av Drammens utseende, og er synlig fra jernbanelinjen gjennom byen.

Aass har pr. 2019 omkring 100 ansatte.

LES OGSÅ:
Solbergelva: Brann i rekkehus - mann til sykehus med brannskader

Aass Bryggeri brygger om lag 25 forskjellige øltyper, mineralvann (også julebrus) og rusbrus. Det var medeier i A/S Solo fram til 2014.

Kilde: Wikipedia

2021-05006