Politiet meldte ved 8-tiden i dag at det hadde oppstått en alvorlig trafikkulykke mellom lastebil og MC ved Kongsbergtunnelen, og kunne videre melde at føreren av motorsykkelen var alvorlig skadet.

17-åring fra Øvre Eiker

Noe senere kunne politiet melde at en 17 år gammel gutt fra Øvre Eiker som kjørte motorsykkelen var bekreftet omkommet på stedet.

Politiet melder at ulykken har skjedd rett på utsiden av Kongsbergtunnelen, mellom denne og Kongsberg bru og at Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe (UAG) er varslet om ulykken.

Den aktuelle veistrekningen ved Kongsbergtunnelen, hvor 17-åringen skal ha truffet midtdeleren (rabatten).
Foto: GOOGLE STREET VIEW

E134 stengt en stund

– Strekningen vil være stengt en stund fremover, sier Espen Reite, oppdragsleder i Sør-Øst politidistrikt.

Strekningen som har vært stengt etter ulykken er markert med røde striper.
Illustrasjon: TOMTOM

Elev ved Kongsberg videregående skole

17-åringen var elev ved Kongsberg videregående skole, og Øvre Eiker kommune melder nå på Twitter at fastlege og kommunens kriseteam bistår familien til avdøde. I tillegg har Eiker videregående skole samarbeid med helsesykepleier for å ivareta elever ved skolen.

Ifølge Laagendalsposten skjedde ulykken da 17-åringen kom kjørende i sørgående retning, fra Kongsbergtunnelen mot Gomsrud.

LES OGSÅ:
HOKKSUND:
Trafikkuhell på E134 ved Eiker senter - påkjørsel bakfra

– Skal ha truffet midtdeleren

– Han har truffet midtdeleren, kommet over i motsatt kjørefelt og truffet en lastebil, sier Audun Breivik i Kongsberg-politiet.

Politiet meldte kl 14.26 at åstedsundersøkelser ved Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe og kriminalteknikere er avsluttet, og at E134 forbi ulykkesstedet nå er åpnet igjen.

NAVNET PÅ OMKOMMET MOTORSYKLIST FRIGITT
Det var den 17 år gamle Arnt Eirik Rasmussen fra Hokksund som omkom i trafikkulykken på E134 tirsdag morgen. Det opplyser etterforskningsleder Jarle Lindeland til Drammens Tidende onsdag morgen. Navnet frigis i samråd med familien.