Sist tirsdag var tiden endelig kommet da tiendeklassingene ved Hokksund ungdomsskole skulle få sine vitnemål – og siden bli spredd for alle vinder.

Nær alle de totalt 103 elevene som skulle motta sine avgangsvitnemål denne tirsdagskvelden, var møtt frem for å være samlet som skoleklasse en siste gang. Og hva ville da være mer naturlig enn å ta et klassebilde med finstasen på i dagens anledning?

Klassebilder

Som sagt så gjort – og bildene finner du på denne siden. For ordens skyld i alfabetisk rekkefølge.

Under en høytidelig seanse i kultursalen på skolen, var foreldre og foresatte denne tirsdagskvelden samlet til den høytidelige overrekkelsen av avgangsvitnemålene til de håpefulle.

Valgte elever fremfor gullfisk

Men først var det faktisk elevene selv som skulle stå for en noe ekstraordinær overrekkelse til en av lærerne, Øystein Høgset. Detaljene er noe uklare, men historien slik vi fikk den gjenfortalte, sier at lærer Øystein hadde valget mellom å bistå ved eksamensforeberedelsene til sine elever, eller å gjøre en innsats for å redde et par gullfisk i et akvarium hjemme hos seg selv – og Øystein valgte det første.

LES OGSÅ:
Humanistisk konfirmasjon i Hokksund kultursal - se oversikten her

Som takk for god hjelp til elevene, hadde elevene i klasse 10 GH derfor skrapt sammen penger til flere gullfisk – som han fikk ovverrakt som erstatning for de som hadde gått tapt. Alt i alt et håndgripelig bevis på at dette er elever som vet å verdsette læreren sin.

Klasse 10 AB

Avgangsklasse 10 AB med 23 av sine 24 elever på plass. Her sammen med lærerne Tonje, til venstre- og lærer Linn til Høyre i bildet.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Klasse 10 CD

Avgangsklasse 10 CD med 25 av sine 26 elever på plass. Her sammen med lærer Vibeke til høyre i bildet.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Klasse 10 EF

Avgangsklasse 10 EF med 27 av sine 28 elever på plass. Her sammen med lærer Hanne til høyre i bildet.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Klasse 10 GH

Avgangsklasse 10 GH med 24 av sine 25 elever på plass. Her sammen med lærer Øystein til høyre i bildet.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Takket være moderne teknologi var det ikke lenger noen av elevene som behøvde å frykte reaksjonene når foreldre eller foresatte fikk se vitnemålet, siden alle karakterer ligger tilgjengelig på nettet for de som har innsynsrett.

Ingen elleville krumspring

Vi ble imidlertid fortalt at det blant flere av de bunedakledde jentene hadde spredd seg en annen frykt. nemlig frykten for å snuble i bunadskjolen når tiden var inne til å entre podiet.

Heldigvis viste det seg at denne frykten var uberettiget, siden alle kom helskinnet både opp på podiet og tilbake på sine respektive plasser – med vitnemålet i hånd – og uten krumspring av noen art.

LES OGSÅ:
Oppfordring fra FHI: - La skoleelevene komme først på bussen